Social Icons

luni, 25 martie 2013

Top 5 dumbphone-uri fără touchscreen

În general, se acordă prea mult interes smartphone-urilor, asta deoarece şi producătorii se orientează mai mult spre aceste tipuri de telefoane. Însă, unii oameni nu au banii necesari pentru achiziţionarea unui smartphone sau pur şi simplu nu au nevoie de un astfel de telefon, aşa că se orientează spre achiziţionarea unui „dumbphone” sau feature phone. Aşa că m-am gândit să fac ujn top despre cele mai bune telefoane de acest tip, dar fără touchscreen, mâine urmând să fac un top asemănător, dar în care voi include doar telefoane cu ecran tactil.

Nokia Asha 302

Seria Asha a celor de la Nokia este binecunoscută de mulţi dintre voi, probabil. A fost lansată în special pentru pieţele emergente, dar realizează vânzări consistente şi în celelalte ţări.
Are un ecran TFT de 2,4 inch, cu o rezoluţie de 240x320 de pixeli, având o tastatură full QWERTY, prin care puteţi scrie mesaje foarte uşor. Camera foto prezentă pe acest terminal este de 3,2 MP şi filmează VGA la 15 fps, neexistând şi una secundară. Această cameră face fotografii acceptabile.
Telefonul mai are şi un fel de sistem de operare, mai mult o interfaţă de utilizare, numită Series 40. Are un procesor de 1 GHz, 128 MB de RAM şi 100 MB de stocare internă, ce poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD. Hardware-ul este suficient, zic eu.
La capitolul conectivitate, are 3G, Wi-Fi, Bluetooth 2.1, port microUSB pentru încărcare sau transferarea fişierelor de pe calculator pe telefon sau invers şi un jack de 3,5 mm.
Bateria este una de 1320 mAh, ce conferă o autonomie de minim câteva zile.

Preţ : 439 de lei 

Nokia X2-02

Încă un telefon al companiei finlandeze, aceştia descurcându-se foarte bine la acest capitol. Este vorba de Nokia X2-02, un feature phone cu tastatură alfanumerică, spre deosebire de cel precedent.
Are dual-sim, deci poţi introduce 2 cartele simultan, însă, din păcate, nu are 3G, un punct slab pentru cei care vor să îl folosească împreună cu o cartelă Digi, ce funcţionează doar pe frecvenţă 3G.
Camera foto este de 2 MP, dar care face poze foarte bune, fiind o bilă albă în cazul achiziţionării acestui telefon.
Ecranul prezent pe acest telefon este unul TFT de 2,2 inch, cu o rezoluţie de 240x320 pixeli. Are o grosime de 15 mm, cam mult pentru standardele actuale, dar, totuşi, nu îl face să pară prea butucănos, întrucât greutatea sa este de numai 71 de grame. Dispune de 10 MB de stocare internă, ce se vor umple foarte repede. Aşadar, recomand şi achiziţionarea unui card microSD împreună cu telefonul, de până la 32 GB, pentru a nu avea probleme cu memoria acestuia. Bateria este Li-Ion de 1020 mAh, ce asigură şi ea o autonomie excelentă, de minim 3 zile.
La capitolul conectivitate stă aproape la fel ca telefonul de mai sus : Wi-Fi, Bluetooth 2.1, port microUSB şi jack de 3,5 mm, lipsind, aşa cum am mai precizat, 3G.

Preţ : 295 de lei 

Huawei G6620

Huawei îşi face apariţia în acest top prin modelul G6620, cu tastatură full QWERTY, asemănător cu primul telefon din listă.
Are o cameră de 1,3 MP, destul de slabă, însă veţi putea face fără probleme poze, atunci când va fi nevoie, deoarece nu este aşa de proastă. Desigur, nu se compară cu una de 5 MP de pe telefoanele mai bune, dar şi mult mai scumpe. Grosimea este una bună, de 12 mm. 
Dispune de dual-sim stand-by, nici acest telefon nedispunând de conexiune 3G. Ecranul este unul TFT de 2,4 inch, cu o rezoluţie de 240x320 pixeli. Are un slot de card microSD, în care puteţi introduce astfel de carduri, cu o capacitate maximă de 16 GB, deci mare atenţie să nu luaţi unul de 32 GB, întrucât nu va fi disponibil pe acest telefon, spre deosebire de precedentele două „dumbphone-uri”.
Acumulatorul nu uimeşte, având 800 mAh, însă veţi obţine o autonomie decentă şi cu acest telefon de la Huawei, o firmă chinezească ce produce şi telefoanele Digi.mobil de la RCS-RDS.

Preţ : 264 de lei 

LG A290

Un telefon de la LG, ce nu impresionează printr-un hardware puternic sau funcţii deosebite, ci prin triple-sim stand-by de care dispune. Nici acest telefon nu are 3G, un posibil punct negativ.
Restul specificaţiilor nu sunt uimitoare : ecran TFT de 2,2 inch, cu o rezoluţie de 176x220 pixeli, cameră foto de 1,3 MP, ce filmează la o rezoluţie de 176x144 pixeli, la 15 cadre pe secundă. Are memorie internă de 19 MB, ce poate fi extinsă printr-un card microSD de până la 4 GB. Tastatura sa este una alfanumerică. În rest, ar mai fi de menţionat că vine cu o baterie foarte mare, de 1500 mAh, ce îi va asigura o autonomie mai mult decât bună, chiar de 1 săptămână, dacă nu este folosit foarte mult.
Conectivitatea este identică cu celelalte telefoane din top, singura diferenţă, faţă de primul ar fi lipsa conexiunii 3G.

Preţ : 285 de lei 

Samsung Ch@t 357

Ultimul telefon din această listă nu este, cu siguranţă, ultimul ca performanţe, ci poate chiar cel mai bun. Este vorba despre Samsung Ch@t 375, numit şi Samsung S3570. Încă un telefon cu tastatură full QWERTY, dar care vine şi cu un trackpad optic, foarte util pentru selectarea mai facilă a lucrurilor de pe ecran. Că tot a venit vorba despre ecran, este unul TFT de 2,4 inch, cu o rezoluţie aproape clasică, de 240x320 de pixeli.
Memoria internă a telefonului făcut de firma sud-coreeană este de 34 MB, ce poate fi extinsă, normal, printr-un card microSD de până la 32 GB. Are o cameră de 2 MP, destul de bună, ce filmează în format QVGA la 15 cadre pe secundă. Are şi un procesor de 208 MHz. O deosebire la conectivitate ar putea fi lipsa conexiunii 3G, dar şi prezenţa Bluetooth 3.0, spre deosebire de 2.1, prezent pe celelalte 4 telefoane, prezentate mai sus. Diferenţa dintre Bluetooth 2.1 şi 3.0 este transferul mai rapid de date intre două dispozitive compatibile. Bateria este de 1000 mAh.

Preţ : 349 de lei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu