Social Icons

miercuri, 20 martie 2013

Android vs iOS

Nu, nu e încă o postare despre duelul dintre sistemele de operare, cum probabil că v-aţi gândit.Este vorba despre fanii înfocaţi a unuia dintre sistemele de operare, fie că vorbim de Android, fie că vorbim de iOS.

Vreţi să ştiţi cum să porniţi Al Treilea Război Mondial în online?E foarte simplu : găsiţi un blog cu multe vizite sau un forum cu mulţi utilizatori şi deschideţi un topic/faceţi o postare cu titlul „Android vs iOS”, eventual cu majuscule, pentru a fi observată mai bine.Apoi aşteptaţi.Luaţi-vă o pungă de popcorn şi aşezaţi-vă, comod pe canapea.Nu prea departe de calculator, va fi nevoie de un refresh din când în când, iar alergatul prin cameră cu punga de popcorn în mână nu e tocmai plăcută.

Veţi vedea, probabil, un fan iOS mai întâi.Începe să spună că nici măcar nu se oboseşte să compare ra***ul de Android cu sistemul lui de operare.Totul e mai bun pe iOS : jocuri mai bune care apar mai repede, devii o persoană importantă dacă ai un iPhone în buzunar.Toţi bogaţii au un astfel de telefon, dar asta nu pentru că e cu mult mai scump decât oferă, ci pentru că e cel mai bun telefon din câte există.Ce să mai, planeta ar trebui să-i mulţumească armatei celor cu iPhone pentru că îi lasă să trăiască lângă ei.

Imediat după aceea, mai apare un utilizator cu iPhone, fiind întru totul de acord cu postarea celui de mai sus, ba chiar adăugând că ecranul lor este mai mic şi mai bun decât „paletele de ping-pong” cu Android.

Primul utilizator cu Android intră pe forum şi vede că este creat un topic nou : „ANDROID VS IOS”.Se gândeşte că nu merită să posteze acolo, sigur toată lumea laudă roboţelul verde, iar citirea topicului nu mai are niciun rost.Cu toate acestea, decide să facă un bine lumii, dând click pe topic.Stupoare!Două răspunsuri, iar ambele laudă iOS, ci nu Android.

Ce să facă?Se decide să scrie şi el un răspuns, că doar nu e mai prejos decât ceilalţi.Începe să laude Android, spunând că este open-source şi poate fi modificat de oricine, poţi adăuga widget-uri, lucru la care ceilalţi doar visează, există o groază de custom-ROM-uri, telefonul nu trebuie să fie root-at pentru a-şi modifica interfaţa.Un ecran de peste 5 inch este chiar foarte bun, deoarece nu trebuie să te chiorăşti în jaful ăla de ecran de la iPhone, cu nişte culori spălăcite.Ce dacă jocurile apar mai târziu la noi, la voi se joacă mult mai prost.Telefoanele noastre au procesoare quad-core şi octa-core, ale voastre doar dual-core.Mi-e milă, sincer de voi, noi ne luăm cel mai bun telefon cu 20 de milioane şi voi cu 30 abia vă luaţi varianta de 16 GB, iar cel mai bun telefon al nostru e de n-şpe ori mai bun decât iPhone 5.

Un user cu Windows Phone priveşte şi el topicul, cu mult interes.Parcă ar comenta şi el ceva despre sistemul lui de operare, de ce nu e băgat în seamă, dar renunţă.

Distracţia continuă câteva ore, timp în care, probabil, vei adormi cu punga de popcorn în braţe(că doar ai luat o pungă mult mai mare decât puteai să mănânci, erai sigur că lupta va dura foarte mult timp).

Unde vreau să ajung?

Fraţilor, lăsaţi la o parte această ură pentru sistemul de operare concurent.Ambele au nişte avantaje şi dezavantaje, iar unele avantaje pot fi considerate ca dezavantaje de tabăra opusă.

Sunt doar nişte sisteme de operare, oameni buni.Lumea are, uneori, păreri diferite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu