Social Icons

luni, 18 martie 2013

Samsung Galaxy S IV vs HTC One vs Sony Xperia Z

TelefonGalaxy S 4HTC OneXperia Z
Ecran4.99”, FullHD4.7”, FullHD5”, FullHD
ChipsetExynos 5 Octa 5410Snapdragon 600Snapdr. S4 Pro
Procesorquad-core A15 1.8 GHz, A7 1.2 GHzquad-core Krait 300, 1.7 GHzquad-core Krait, 1.5 GHz
GraficaPowerVR SGX 544MPAdreno 320Adreno 320
RAM2 GB2 GB2 GB
Memorie16/32/64 GB32/64 GB16 GB
Conectivitate3G, 4G, Wi-Fi3G, 4G, Wi-Fi3G, 4G, Wi-Fi
Camera foto13 MP, FullHD4 MP UP, FullHD13.1 MP, FullHD
Acumulator2600 mAh2300 mAh2330 mAh
Dimensiuni136x69x7.9 mm137x68x9.3 mm139x71x7.9 mm
Greutate130 grame143 grame146 grame
OSAndroid 4.2Android 4.1.2Android 4.1.2

Design

În opinia mea, HTC One este smartphone-ul cu cel mai frumos design, chiar mai frumos decât iPhone 5, fiind construit dintr-o carcasă din aluminiu, cu inserţii de policarbonat.Samsung Galaxy S4 seamănă mult prea mult cu predecesorul său, Samsung Galaxy S III, un lucru nu foarte bun, mai ales că HTC şi Sony au schimbat cu mult designul telefoanelor lor de top din ultimul an.

Samsung Galaxy S4 este construit, din nou, din plastic, iar Sony Xperia Z are sticlă în partea de spate.Cel din urmă este rezintent la apă, putând chiar face baie cu el, ujn lucru foarte interesant, nemaiîntâlnit până acum la telefoanele de top, poate doar la Samsung Galaxy Xcover, un terminal low-range.

Greutatea celor trei telefoane este asemănătoare, cel de la Samsung fiind cel mai uşor, având 13 grame mai puţin decât HTC One.Totuşi, telefonul de la HTC are o greutate mai ridicată din cauză că este făcut din aluminiu, deci nu este nici pe departe o greutate prea mare.

Ecran

Cele 3 telefoane comparate au ecran FullHD, deci nu poate fi vorba despre o diferenţă între calitate, mai ales că Samsung Galaxy S4 şi Sony Xperia Z au aceeaşi dimensiune a ecranului, de 5 inch, iar HTC One este pe aproape, cu 4,7 inch.Astfel, HTC One are o densitate de 469 ppi, iar celelalte două telefoane concurente au o densitate de 441 ppi, o diferenţă ce nu poate fi sesizată de ochiul uman.De fapt, de la aproximativ 300 ppi, pixelii nu se mai disting de ochiul uman, dar diferenţă este realizată de încăperea unei bucăţi mai mari dintr-un site, iar citirea unei pagini web nu este obositoare nici pe un ecran de sub 5 inch.

Din punctul de vedere al tehnologiilor utilizate pentru ecran, Samsung foloseşte tehnologia Super AMOLED, HTC are Super LCD 3.Sony pierde lupta la acest capitol, având cel mai slab ecran dintre cele 3 prezentate, un ecran TFT banal, ce asigură nişte unghiuri slabe de vizualizare şi o reproducere mai puţin fidelă a culorilor.Eu prefer culorile mai vii, asigurate de ecranul LCD al telefonului de la HTC, chiar dacă un ecran Super AMOLED reproduce mult mai fidel culoarea neagră.

Hardware

Samsung apelează la un model propriu de procesor, Exynos Octa-Core, alcătuit dintr-un procesor quad-core Cortex A15, ce rulează la frecvenţa de 1,6 GHz şi un procesor quad-core Cortex A7 de 1,2 GHz, ce rulează în timpul activităţilor mai puţin stresante pentru procesor.

HTC One şi Sony Xperia Z apelează la procesoare quad-core Krait, de 1,7 GHz, respectiv 1,5 GHz, HTC-ul având un avantaj faţă de Sony, prin prisma unui model mai nou de procesor, Krait 300.Ambele par, pe hârtie, învinse de S4, însă vom vedea adevărul când se vor afla în magazine şi vor fi testate de utilizatori.Însă, sunt sigur că toate asigură o rulare fluentă a sistemului de operare, neexistând o diferenţă semnificativă.

Toate au câte 2 GB de memorie RAM, neputând fi comparate la acest capitol.La memoria internă, Sony pare să stea mai prost, nefiind disponibil decât în varianta de 16 GB, însă această capacitate poate fi extinsă prin intermediul unui card microSD de până la 64 GB, la fel ca Samsung-ul, spre deosebire de HTC One, care nu are un slot pentru card.

Conectivitate

Toate sunt identice, la acest capitol, asigurând conexiuni 3G şi 4G, dar şi Wi-Fi.Bineînţeles că variantele cu 4G nu vor fi disponibile în toată lumea, în România urmând să fie aduse, probabil, de către operatori, care au introdus anul trecut reţele 4G şi în ţara noastră.De asemenea, telefoanele au conexiune Bluetooth şi GPS.

Software

Samsung Galaxy S4 vine cu o serie de opţiuni noi, prin intermediul interfaţei TouchWiz, cum ar fi Smart Pause, care opreşte ecranul în cazul în care utilizatorul nu se mai uită la acesta şi Smart Scroll, care derulează paginile web în cazul în care utilizatorul priveşte ecranul.Mie mi se par nişte lucruri inutile, deoarece bateria se va consuma foarte repede, pentru utilizarea acestor funcţii fiind necesară funcţionarea continuă a camerei secundare.

Camera foto

Samsung Galaxy S4 şi Sony Xperia Z vin cu o cameră de 13 MP, ce filmează FullHD, primul la 60 de cadre pe secundă, iar al doilea la 30 fps, la fel ca HTC One.

HTC One vine cu o cameră de 4 MP, care ar părea cea mai slabă din cele 3, pentru cineva neavizat.Cu toate acestea, cei de la HTC au încercat să dezvolte o nouă tehnologie, denumită Ultrapixel, cu un senzor mai mare decât celelalte telefoane prezentate, de 3 ori mai luminos.Astfel, fotografiile realizate pe timp de noapte ar trebui să iasă mult mai bine decât cele făcute cu oricare alt smartphone.Mie mi se pare că HTC şi-a dat seama că nu contează cel mai mult numărul de megapixeli, ci calitatea pozelor realizate de camera foto.

Camera secundară a telefoanelor este similară, S4 având o cameră de 2 MP, Xperia Z de 2,1 MP, iar One de 2,2 MP, fără a exista o diferenţă semnificativă între acestea.

Autonomie

S4 ar părea telefonul cu cea mai mare autonomie, având o baterie de 2600 mAh, faţă de 2300 mAh cât are HTC One şi 2330 mAh, cât are Xperia Z.Totuşi, nu se poate ştii sigur cum se vor descurca în utilizarea reală, probabil că bateria va ţine tot o zi-o zi şi jumătate, la o utilizare intensă.

Concluzii

Cele 3 telefoane sunt unele de top, toate fiind demne de a fi luate în calcul pentru achiziţia unui terminal cu Android.Eu aş alege HTC One, deoarece are cel mai frumos design, cea mai bună cameră foto şi un ecran foarte bun.Sony Xperia Z pare cel mai slab dintre cele 3, însă are o funcţie foarte importantă pentru unii, aceea de a fi rezistent la apă.

Dintre cele 3 telefoane, doar Sony Xperia Z este disponibil pentru cumpărare, putând fi achiziţionat de la eMag cu suma de 2649 de lei .

Sursă tabel : http://www.giz.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu